Оставете го вашиот email и телефонски број, или јавете се на: 070 333 716 за подетални информации

Чоколадни енергетски бомбици и млеко од лешник

Состојки:

Чоколадно млеко од лешник:

  1. 1 рака лешник
  2. 1 лажица какао во прав
  3. 1 Урма
  4. 600мл вода
Енергетски бомбици:
  1. 1 рака апетисани по избор. (бадем, лешник)
  2. 8-10 урми
  3. 3 лажици какао во прав
  4. Остатокот од лешник што остана од правење на млекото
  5. 1/4 лажица морска сол

Додадете ги сите состојки од енергетските бомбици и мешајте додека не се формира хомогена смеса. Доколку не се соединува убаво смесата, додадете една или две лажици млеко од лешник и мешајте повторно.

Од смеса направете бомбици. Ставете ги бомбиците во фрижидер да се стегнат.

Ставете одозгора какао во прав и чоколадо како додадок.