Оставете го вашиот email и телефонски број, или јавете се на: 070 333 716 за подетални информации

Политика за приватност

Политика за приватност

Оваа Политика за приватност опишува како milkyplant.com („Сајтот“ или „ние“) ги собира, користи и ги открива вашите лични податоци кога ја посетувате или купувате од страницата.

 

Собирање лични информации

Кога ја посетувате страницата, собираме одредени информации за вашиот уред, вашата интеракција со страницата и информации потребни за обработка на вашите купувања. Може да собереме и дополнителни информации доколку не контактирате за поддршка на корисниците. Во оваа Политика за приватност, ние се однесуваме на секоја информација што може единствено да идентификува поединец (вклучувајќи ги информациите подолу) како „Лични информации“. Погледнете ја листата подолу за повеќе информации за тоа кои лични податоци ги собираме и зошто.

 

Информации за уредот

Примери на собрани лични информации: верзија на веб-прелистувач, IP адреса, временска зона, информации за колачиња, кои страници или производи ги гледате, термини за пребарување и како комуницирате со страницата.

Цел на собирање: да се вчита страницата точно за вас и да се изврши аналитика на користењето на страницата за да се оптимизира нашата страница.

Извор на собирање: Се собира автоматски кога пристапувате до нашата страница користејќи колачиња, датотеки за евиденција, веб-светилници, ознаки или пиксели

 

Информации за нарачка

Примери на собрани лични информации: име, адреса за наплата, адреса за испорака, информации за плаќање (вклучувајќи броеви на кредитни картички ), адреса на е-пошта и телефонски број.

Цел на наплатата: да ви обезбедиме производи или услуги за да го исполните нашиот договор, да ги обработиме вашите информации за плаќање, да организираме испорака и да ви обезбедиме фактури и/или потврди на нарачките, да комуницираме со вас, да ги провериме нашите нарачки за потенцијален ризик или измама, и кога се во согласност со преференциите што сте ги споделиле со нас, да ви обезбедиме информации или рекламирање во врска со нашите производи или услуги.

Извор на колекција: собрани од вас.

 

Информации за поддршка на клиентите

Цел на собирање: да се обезбеди поддршка на клиентите.

  1. ПОЛИТИКА ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ НА ДЕЦА (МАЛОЛЕТНИ ЛИЦА)

Милки Плант не дозволува користење на сајтот на малолетници (деца помали од 18 години) и таквата употреба е забранета. Сајтот е дизајниран со намера да услужува возрасни лица. Со користењето на милки плант изјавувате дека сте возрасно лице со наполнети 18 години и дека разбирате дека мора да сте полнолетно лице за да може да креирате профил и вршите купувања на услуги и производи. Веднаш ќе го отстраниме профилот и податоците поврзани со него доколку дојдеме до знаење дека истиот е на регистриран корисник кој нема 18 години

 

Споделување на лични информации

Ги споделуваме вашите лични податоци со давателите на услуги за да ни помогнат да ги обезбедиме нашите услуги и да ги исполниме нашите договори со вас, како што е опишано погоре. На пример:

Ние користиме Woocommerce за напојување на нашата онлајн продавница. 

Можеме да ги споделиме вашите лични податоци за да се усогласиме со важечките закони и прописи, да одговориме на покана, налог за пребарување или друго законско барање за информации што ги добиваме или на друг начин да ги заштитиме нашите права.

Задржување

Кога правите нарачка преку страницата, ние ќе ги задржиме вашите лични податоци за нашата евиденција, освен ако и додека не побарате од нас да ги избришеме овие информации. За повеќе информации за вашето право на бришење, погледнете го делот „Ваши права“ подолу.

 

Автоматско одлучување

Ако сте жител на ЕЕА, имате право да се спротивставите на обработката заснована исклучиво на автоматско одлучување (кое вклучува и профилирање), кога тоа одлучување има правно дејство врз вас или на друг начин значително влијае на вас.

Ние [НЕ] се вклучуваме во целосно автоматизирано одлучување што има правен или на друг начин значаен ефект користејќи податоци за клиентите.

Услугите кои вклучуваат елементи на автоматско одлучување вклучуваат:

Привремен список на отфрлени IP адреси поврзани со повторени неуспешни трансакции. Овој денилист опстојува мал број часови.

Привремен список на кредитни картички поврзани со одбиени IP адреси. Овој денилист опстојува мал број денови.

 

Колачиња

Колаче е мала количина на информации што се преземаат на вашиот компјутер или уред кога ќе ја посетите нашата страница. Ние користиме голем број различни колачиња, вклучувајќи функционални, перформанси, рекламирање и колачиња за социјални медиуми или содржина. Колачињата го подобруваат вашето искуство со прелистување со тоа што дозволуваат веб-локацијата да ги запомни вашите дејства и преференции (како што се најавување и избор на регион). Ова значи дека не мора повторно да ги внесувате овие информации секогаш кога ќе се вратите на страницата или кога ќе прелистувате од една на друга страница. Колачињата, исто така, даваат информации за тоа како луѓето ја користат веб-локацијата, на пример дали првпат ја посетуваат или се чест посетител.  1. ПРИСТАП И ПРОМЕНА НА ВАШИТЕ ПОДАТОЦИ

Ние ве охрабруваме веднаш да ги ажурирате Вашите лични податоци доколку се променат. Доколку сакате да го деактивирате или отстраните профилот може да испратите барање на info@milkyplant.mk . Вашите лични податоци ќе ги чуваме се додека вашиот профил е активен. Сепак, деактивирањето на вашиот профил не означува дека сите податоци претходно зачувани ќе бидат избришани, бидејќи ние чуваме податоци за изминатите активности, не можеме да ги избришеме податоците поврзани со изминатите купувања на веб-страната поради евенутален случај на спор, анализи на продажбите, месечни и годишни извештаи.  1. БЕЗБЕДНОСТА НА ПОДАТОЦИТЕ

Сериозно ја сфаќаме безбедноста и превземаме бројни мерки на претпазливост со цел да се заштити безбедноста на лични податоци. Се користи HTTPS безбедносен протокол при обработка и пренос на информациите до нашите сервери. Вие можете да пристапите до Вашите лични податоци на нашата веб-страна со внесување на Вашата лозинка и корисничко име. Оваа лозинка е шифрирана. Ние Ви препорачуваме да не ја споделувате вашата лозинка со никого. Вашите лични податоци се зачувани на заштитен сервер до кој само ние имаме пристап.

Oбработката на личните податоци се врши преку „клауд“ услуга која е обезбедена преку „аутсорсинг“ cloud provider со кој како обработувач е склучен договор со кој во целост се почитуваат одредбите од Законот за заштита на личните податоци, за истото е заведена и прифатена Пријава во АЗЛП под број 11-217/1 за пренос на лични податоци во држава членка на ЕУ или Европскиот економски простор согласно член 48 став (3) од Законот за заштита на лични податоци.

Собрираме одредени чувствителни податоци со користење на Secure Socket Layer (SSL) технологија, за да се осигураме дека Вашите лични податоци се обезбедени како што се пренесуваат на нас.  1. КАКО МИЛКИ ПЛАНТ ГИ СОБИРА ПОДАТОЦИТЕ

Податоците кои вие ги имате оставено се користат со цел да се овозможи онлајн користење на веб сајтот на milkyplant.mk и непречено да се одвиваат сите активности по купувањето, достава на производот на саканата адреса, телефoнски контакт и други активности потребни за доставата.

Вие ни ги оставате Вашите податоци кога се регистрирате, зачленувате, креирате профил, вршите купување или на било кој начин имате интеракција со нашиот сајт. За целите на регистрација на корисниците, се користат следните податоци: име, презиме и емаил адреса. За целите на достава се користат адреса, место на живеење и контакт број. Исто така собираме податоци и кога не контактирате онлајн преку електронска пошта за корисничка поддршка и кога оставате коментари во онлајн заедниците за коментирање и споделување мислења. Покрај тоа собираме податоци и од други извори и на други начини со цел да го подобриме искуството.

Еден таков начин на собирање податоци е преку Колачиња (анг. Cookies). За да се олесни и прилагоди вашето искуство со веб-страница, ние зачувуваме cookies на вашиот компјутер. Колаче е мал текстуален податок кој е складиран на компјутерот на корисникот за целите за чување на податоци кои содржат податоци за тој корисник. Ние користиме колачиња додека ја користитите нашата веб страница со цел да ви заштедиме време и да ги следиме интересите на целните корисници за да обезбедиме специјално-прилагодено искуство. Колачињата, исто така, овозможуваат да се соберат не-лични податоци од Вас, како што се страници кои сте ги посетиле и линкови кои сте ги кликнале.

Повеќето пребарувачи автоматски прифаќаат колачиња, но вие можете да ги промените подесувањата за кои колачиња ќе ги користиме при вашата посета на веб страницата со опцијата “Поставки за колачиња”, за да одбиете зачувување на одредени колачиња. За повеќе информации прочитајте ја целата “Политиката за колачиња”.

Други помагала за следење. Ние може да користиме други стандардни технологии како пиксел тагови за да ја следиме Вашата употреба на нашите веб-страници и промоции, или може да им овозможиме на нашите Бизнис провајдери да ги користат овие уреди во наше име. Pixel тагови се мали графички слики поставени на некои страни од нашиот веб-сајт или во нашите е-пораки, кои ни овозможуваат да одредиме дали сте извршиле одредена акција. Кога ќе пристапите до овие страници или ја отворите вашата е-пошта, пиксел таговите генерираат не-лични податоци за таа акција.

Податоци од паметни уреди користиме кога вашиот уред има интеракција со нашиот сајт или апликацијата и кога не сте логирани на нашиот сајт. Ако имате прашања околу безбедноста и политиката за заштита на лични податоци на Вашиот мобилен уред, ве молиме обратете се за информации и инструкции кај Вашиот мобилен оператор или продавач или производител на уредот за да научите како да ги подесувате овие активности.