Оставете го вашиот email и телефонски број, или јавете се на: 070 333 716 за подетални информации

За нас

Здраво, ние сме Надина и Мајкл, основачите на Milky Plant.

Сакавме да ја споделиме со вас приказната зад нашиот производ и зошто го величиме начинот на кој пиеме млеко од растително потекло дома. Нашата идеја за оваа машина доаѓа по долгогодишно барање чисто и здраво млеко од растително потекло.
Повеќето опции кои се наоѓаат во продавниците за храна се полни со сите видови адитиви и конзерванси. Најлошиот дел е што тие тврдат дека се целосно природни. Пред неколку години ми беше дијагностициран висок холестерол и сакав да направам здрави промени во исхраната. Но, брзо сфатив дека секојдневните млека од растително потекло не се толку природни или здрави како што тврдеа дека се. Растително млеко купено во продавница е богато со заситени масти, адитиви, конзерванси. Ништо од тоа всушност не беше здраво.
Затоа, ние создадовме машина за вкусно и хранливо млеко од растително потекло на најлесен и наједноставен начин – дома. На овој начин, точно знаете што влегува во млекото што го пиете, за да знаете дека е добро за вас. Нашата мисија е да направиме млеко од растително потекло за неколку минути без врева, без адитиви, без неред на најздрав можен начин. Секој пат кога ќе испиете чаша млеко од млечно растение, ќе знаете дека тоа е добро за вас и добро за планетата.